Montering af zinktagrender

Hvis du overvejer at få nye tagrender monteret, er du kommet til den rigtige side.
På denne side står der det meste om zinktagrender, og et godt tilbud.

En tagrende i zink er en klassisk løsning. Zink har altid været en meget populær løsning, når det gjaldt montering af tagrender i Danmark. Prisniveauet ligger i middelklassen, samtidigt med at det signalerer stil og originalitet. For bare 20 år sizden var opsætning af zinktagrender, ud over kobber, det dyreste materiale man kunne bruge, men dette har heldigvis ændret sig, så flere mennesker kan nyde godt af materialets nyttige egenskaber.
Det er billigere at montere tagrender af zink, end noget andet materiale.

 

En lang tagrende monteret på et hus

Det er ikke uden grund, at mange tagrender i dag laves af zink. Zink er at meget reaktivt materiale, og materialet oxiderer også normalt et par år efter montering. Ved oxidation ændres farven fra den fabriksny blanke overflade til en lidt mere grålig farve. Med tiden udvikler zink tagrender en grålig patina, der beskytter tagrenden fra vejr og vind samt korrosion.

Levetid på 30-50 år på nye zinktagrender

Får du lavet din opsætning af ny tagrende af en fagmand, kan du forvente en levetid på mellem 30 og 50 år afhængig af dine omgivelser. Det er også dette, der har givet zink tagrender den afgørende fordel i forhold til f.eks. stål tagrender, som kun har den halve levetid at byde på. Ved montering af  tagrende i zink fra JC tagservice er der altid 20 års produktgaranti på arbejdet!

Zink er i årevis primært blevet brugt til galvanisering af forskellige andre materialer. At galvanisere noget med zink vil sige, at man lægger et beskyttende lag zink oven på f.eks. jern eller stål. Da zink lettere reagerer med ilt og vand (oxiderer) end jern og stål, bliver materialet inde under beskyttet. Det er også denne evne, der udnyttes ved tagrender lavet i zink, da zinken gradvist patinerer og effektivt holder på vandet.
Ved opsætning af nye tagrender i f.eks. stål er det også galvaniseret stål, der benyttes. Zink er et blødt materiale, men er i stand til at stå i mod alt, hvad det danske vejr har at byde på – og mere til. Normalt laves zink tagrender af omkring 99,5 % zink med en lille smule kobber og titanium tilføjet.

JC Tagservice benytter 2 forskellige producenter af zink tagrender. Plastmo, der hører til i Ringsted, har i over 50 år  produceret tagrender til danskerne. Det, der adskiller Plastmo zinktagrender og wm zink zinktagrender er, at Plastmos løsninger skal limes sammen. Den stærke metallim der bruges, når denne slags tagrender opsættes, hærder efter cirka et døgn og holder derefter tæt i mange årtier. wm zink zinktagrender skal loddes sammen. Fælles for begge samlemetoder er, at de er utroligt slidstærke og holder mindst lige så lang tid som selve tagrenden.

Ingen vedligeholdelse ved nye zinktagrender

Overvejer du en udskiftning af tagrender til zinktagrender, behøver du ikke at frygte for vedligeholdelsen. For at opnå den optimale levetid er det selvfølgeligt nødvendigt med et halvårligt tjek af tagrenden, hvor der renses for blade, jord, grene og andre ting, der har sat sig fast. Dette kan med fordel foretages hvert efterår og forår, og hele processen behøver ikke tage meget mere end en time eller to. Ud over det er det ikke nogen vedligeholdelse ved tagrender af zink.
Hvor det er muligt, monteres der et skydestykke ved nedløbet, således at kloakken  kan oprenses uden at skulle skille nedløb ad.

Opsætning af skjulte tagrender er af gode grunde en uddøende mulighed. Skjulte tagrender er et arkitektonisk fænomen fra 1960’erne og 1970’erne, hvor det blev populært at skjule ens opsætning af tagrender, typisk bag træ, for at fremhæve rene linjer i huset. En skjult tagrende er overordnet set en normal tagrende, der er indbygget bag træ eller lignende. En skjult tagrende kan også bare være en vandret fordybning, som ender i en slags kar i træ beklædt af zink, bly eller lignende. I dag bruges skjulte tagrender meget sjældent, og det er der en rigtigt god grund til:

 

Hvis du har en skjult tagrende, kan du ikke se, at der er noget galt, før at det er for sent! Tagrenden kan være blevet stoppet grundet manglende rensning. Den kan være utæt og lække vand, eller simpelthen være sat uprofessionelt op så vandet ikke løber hen i den ønskede retning. Lige meget hvad problemet er, så er konsekvensen, at det omgivende træ bliver fugtigt og begynder at rådne.
Hvis du overvejer en udskiftning af skjulte tagrender, kan det kun anbefales at få dem frilagt.
Herunder leverandører af zinktagrender, som benyttes af JC Tagservice.

ACO Plastmo

 • Findes i str. 10-11-12.
 • Kan limes eller loddes.
 • Farver: Zink har den farve zink har, men den oxidere og ændre derefter ikke farve.
 • Det største tilbehørs program på det danske marked, hvad der ikke findes kan specialfremstilles.
 • Plastmo har deres eget rendejern, som ikke passer sammen med noget andet.
 • Diverse dækkapsler, således at det gamle rendejern kan genbruges.
 • 25 års garanti.

VMZinc

 • Findes i str. 10-11-12-og 15 .
 • Loddes.
 • Farver: Zink har den farve zink har, men den oxidere og ændre derefter ikke farve.
 • Det største tilbehørs program på det danske marked. Hvad der ikke findes, kan specialfremstilles.
 • Hvis dit hus har gamle zinktagrender, passer VMzinc  zinktagrende ofte i rendejernene.
 • Dette er den mest udbredte zinktagrende i Danmark.
 • 20 års garanti.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial