Vedligeholdelse af tagrender

Har du fået monteret nye tagrender, følger der faktisk ikke særligt meget vedligeholdelse med. Tagrender i dag er af så god kvalitet, at du kan nøjes med at bruge meget få timer om året, og stadigt have et sæt utroligt velfungerende tagrender. Det er dog stadigt nødvendigt at efterse dine opsatte tagrender 1-2 gange om året.

Bor du klods op ad træer, tæt på en skov, strand eller lignende anbefales det, at du tjekker dine tagrender 2 gange om året. Dette kan for eksempel gøres forår og efterår. At tjekke dine tagrender vil sige, at du sætter en stige op, og fjerner eventuelt organisk materiale som blade, grene, sand, jord og lignende. Hvis du bor i et byområde, er det ikke nødvendigt, at gøre det mere end en enkelt gang om året. Det kan typisk være om efteråret, hvor træerne mister deres blade – selvom du bor midt i byen, kan du stadigt blive ramt af blade i dine tagrender.

Når du fjerner organisk materiale fra dine opsatte tagrender, kan du også tjekke, om der er utætheder. Læg en haveslange op, og tjek først og fremmest om vandet løber den rigtige vej mod nedløbet. På denne måde kan du også tjekke, hvorvidt der er utætheder i den monterede tagrende. Hvis du opdager dem i god tid, er det muligt at spare rigtigt mange penge på en eventuelt forhindret fugtskade. Du kan selvfølgeligt også bare gøre dette næste gang, der er et ordentligt nedbør i dit område.

Skjulte tagrender kan skabe problemer

Hvis du har skjulte tagrender, kan det være sværere end som så, at spotte eventuelle fugtskader. Når tagrenden er skjult, er det sværere at teste den via en vandslange – og du kan ikke bare kigge på den, og se eventuelle utætheder af den vej. Af den grund er det vigtigt at være ekstra opmærksom på dine tagrender, da en defekt i en skjult opsat tagrende kan forårsage råd i træværket. Ved montering af tagrender i dag vælges der sjældent skjulte tagrender grundet lige præcis dette.

Når JC Tagservice foretager en montering af tagrender opsættes der, hvor muligt, et skydestykke ved nedløbet. Dette sikrer at kloakken kan oprenses, uden at det er nødvendigt at skille nedløbet ad.

Har du problemer med dine tagrender, eller står og skal have monteret nye tagrender, er du velkommen til at kontakte mig via kontaktformen, eller ringe mig op på 25854797. – så vender jeg tilbage til dig hurtigst muligt.

Jeg kører på hele Sjælland og brofaste øer.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial